Rockwools medarbejdere sætter fokus på den bæredygtige arbejdsplads

Rockwools medarbejdere sætter fokus på den bæredygtige arbejdsplads Rockwools medarbejdere sætter fokus på den bæredygtige arbejdsplads

Verdensmål:

  • 8 - Decent Work and Economic Growth

Rockwools medarbejdere har deltaget i iWorkGlobalGoals og stillet skarpt på, hvilke bæredygtighedskrav de har til deres arbejdsplads.

2.650 danske erhvervsskoleelever har allerede svaret på iWorkGlobalGoals undersøgelsen, men hvad siger medarbejderne på de danske arbejdspladser?

 

I takt med at flere og flere danskere stemmer med fødderne og vælger de arbejdspladser, der er mest bæredygtige, hopper flere arbejdspladser også med på den bæredygtige omstilling. Men hvor skal virksomhederne starte helt konkret? Og hvilke bæredygtighedstiltag synes medarbejderne er vigtigst?

Rockwool er frontløber og sætter medarbejdernes krav højt på dagsordenen

Rockwool træder nu som den første virksomhed i Danmark ind i iLoveGlobalGoals’ iWorkGlobalGoals undersøgelse, og lader sine medarbejdere fortælle Rockwool, hvilken vej pilen skal pege. I alt har mere end 100 af Rockwools medarbejdere deltaget i undersøgelsen og sat fokus på, hvilke bæredygtighedsinitiativer der er vigtigst for dem.

rockwool iworkglobalgoals

Læs mere om, hvordan Rockwool har arbejdet med at sætte medarbejdernes bæredygtighedskrav på dagordenen her

Rockwool har med deres store fokus på medarbejderinddragelse vist, at medarbejderne kan være nøglen til innovation og udvikling. Rockwool har i denne undersøgelse været frontløber som virksomhed, fordi de aktivt har taget medarbejdernes og de unges krav alvorligt

//Lotte Hansen fra iLoveGlobalGoals

iWorkGlobalGoals Partnere

112 medarbejdere fra Rockwool har deltaget i iWorkGlobalGoals undersøgelsen

…og ud fra deres svar har vi fundet frem til netop de bæredygtighedstiltag, som medarbejderne synes er de vigtigste på deres arbejdsplads.

 

Helt konkret har medarbejderne via et spørgeskema kunne stemme om, hvor vigtige de synes, at 31 forskellige bæredygtighedstiltag er for dem på en skala fra 1 til 5. Vi har derefter taget gennemsnittet af medarbejdernes besvarelser og fundet ud af, hvilke bæredygtighedstiltag der scorer højest blandt med medarbejderne.

Hovedkonklusionerne fra Rockwools medarbejderes besvarelser

Generelt var der stor enighed blandt Rockwools medarbejdere og erhvervsskoleeleverne, som også har deltaget i undersøgelsen.

 

En væsentlig konklusion er, at både Rockwools medarbejdere og erhvervsskoleeleverne synes, at produkternes bæredygtige aftryk er afgørende for deres valg af arbejdsplads. Det gælder både i forhold til produktet i sig selv, arbejdspladsens teknologiske udvikling og at produktionen hverken skader dyr og mennesker.

 

Se overblikket over konklusioner fra iWorkGlobalGoals undersøgelsen blandt Rockwools medarbejderes her:

Bæredygtighed mennesker

Der er stor enighed blandt Rockwools medarbejdere og erhvervsskoleeleverne om især prioriteringen af de gode arbejdsforhold, som begge grupper placerer i deres top 3 bæredygtighedskrav til en arbejdsplads.

bæredygtighed klima

Rockwools medarbejdere og erhvervsskoleeleverne synes, at det er vigtigt, at deres arbejdsplads producerer et grønt produkt, der lever op til mærkningsordninger og bidrager til en grøn omstilling.

bæredygtighed omsorg

Det er især vigtigt for Rockwools medarbejdere, at der er gode sociale og sikre forhold på arbejdspladsen, og at arbejdspladsens produkter hverken skader dyr eller mennesker.

Vil du vide mere om iWorkGlobalGoals undersøgelsen?

Vil du også finde ud af, hvilke krav jeres medarbejdere stiller til bæredygtig på jeres arbejdsplads?

Det er stadig muligt at deltage i iWorkGlobalGoals undersøgelse.

 

Skriv til Rikke Soede på mailen nedenfor, og hør mere om, hvordan I kan deltage.

IWorkGlobalGoals logo