Om iLoveGlobalGoals

iLoveGlobalGoals har de sidste to år arbejdet for at øge kendskabet til verdensmålene og skabe en bevægelse nedefra og op, der sikrer, at man fra borger til borger – særligt ung til ung bliver klar over, hvilke handlinger, der rykker verden og bliver i stand til at handle bæredygtigt i hverdagen. 

 

iLoveGlobalGoals har skabt nye adfærdsmønstre på en kompliceret dagsorden sammen med over 7000 unge, og har på digitale platforme ramt over 500.000 personer og aktiveret alle lag og typer af aktører i samfundet.

 

Det der udestår, er dog stadig at få den enkelte dansker til at se verdensmålene som et redskab til, hvordan man kan handle bæredygtigt i sin hverdag; derhjemme, i lokalsamfundet, på jobbet, i skolen, på dagscentret, når de køber ind, rejser, ja lever.

 

Læs mere om konceptet “Handletanken”, som vi har udviklet og arbejder efter i iLoveGlobalGoals

Bevægelsen er for alle os, der synes at bæredygtig udvikling er altafgørende for verden – den lige uden for vinduet og den langt væk. Den tager sit afsæt i, at hvis alle vi mennesker, som tror på Verdensmålene, vælger at stå frem og samle os, så vil vi være i stand til at påvirke hinanden og andre, og så begynder handlingerne for alvor. Og handlinger – dem er der brug for. Ved at gøre verdensmålene til hverdagsmål viser vi kærligheden til det nære, til det vi holder af og vil passe på. Hver dag.

 

Bevægelsen er for alle de mennesker, der kan se, at vi alle hænger sammen, og at vi ikke som individer kan købe fripas. Vi er en del af verden og verdens problemer er også vores problemer, og hvis vi ikke gør noget ved det, så bliver det kun værre. Vi der tror på, at verdensmålene kan skabe positiv forandring, kan ikke være bekendt at trække på skuldrene over, at de andre ikke er med.

 

Foreningen er stiftet af Lotte Hansen og Charlotte Ersbøll og er i dag en selvstændig forening med egen bestyrelse, regnskab og daglig ledelse. Vi har intet politisk tilhørsforhold, og vi samarbejder med alle, der vil gavne sagen for at gøre Verdensmål til Hverdagsmål og hjælpe med at udbrede dem til alle og enhver.

 

Vi samarbejder med skoler, organisationer, kommuner, ministerier og virksomheder for at realisere dem, fordi vi tror på, at den eneste vej frem er gennem partnerskaber.

 

Vi synes, at det giver mening at starte denne bevægelse i Danmark, fordi det er her, vi bor, og hvis man ikke starter med sig selv og sin egen hverdag, så kommer det aldrig videre. Først skal vi sikre at 5,5 millioner danskere har hørt om Verdensmålene, synes de er vigtige, og mange bruger dem i deres hverdag. Lykkes vi stort i Danmark, kan bevægelsen komme vidt omkring.

 

Vi går til opgaven med ydmyghed og ved at al handling begynder med, at vi som mennesker tager stilling. Vi synes ikke, det er ligegyldigt eller frelst at erklære kærlighed til Verdensmålene– vi mener, at det er vores fælles bedste mulighed for at få sat gang i de nødvendige handlinger.

 

Bevægelsen er uafhængig, men den er dybt afhængig af, at alle der elsker Verdensmålene vil være med.

 

Vi er begejstrede over, at verden er lykkedes med at enes om 17 mål. Nu er det tid til, at vi tager dem med hjem til dér hvor vores hverdag er.

 

Vi håber, at alle vil hjælpe med at udbrede budskabet og bruge #iLoveGlobalGoals

 

Du kan læse iLoveGlobalGoals’ vedtægter her.

Bestyrelse

Vores bestyrelse er sammensat af personer som alle med hver deres indgangsvinkel er med til at udfordre og udvikle iLoveGlobalGoals i en endnu bedre retning. Nedenfor kan du  lære dem lidt bedre at kende.