Handlingsskibet

Et samarbejde mellem​

Access2Innovation logo
iLoveGlobalGoals

Ombord på Handlingsskibet sætter vi en bæredygtig kurs - på tværs af sektor og industri.

Omdrejningspunktet på Handlingsskibet er aktuelle bæredygtige problemstillinger. Vi har en række forskellige eventformater, men fælles er, at vi slutter af med at de deltagende afgiver konkrete handlingsløfter til den nødvendige omstilling. Og hvis man blot står og fyrer tom luft ud, ja så får man lov til at gå planken ud.

 

På Handlingsskibet er vores mål nemlig at skabe ringe i vandet. Derfor har vi også udviklet en Handlingstavle, hvor vi inviterer borgerne til at vise os, hvordan de med deres handlinger vil bidrage til de forskellige problemstillinger.

Ideen til Handlingsskibet blev skabt af Jacob Ravn og Lotte Hansen som et modsvar på de til tiderselvomsluttede debatter der var tendens til på Folkemødet tilbage i 2019.

 

Jacob og Lotte mærkede et behov for at pust nyt liv i det hele, og de forestillede sig et sted på Folkemødet hvor rituel uenighed blev erstattet af konstruktive debatter, og hvor fluffy langsigtede ambitioner blev erstattet af konkrete handlingsløfter til aktuelle problemstillinger.

 

Det blev starten på Handlingsskibets rejse, en rejse som kun lige er begyndt.

Folkemødet 2022

2022 var første år at Handlingsskibet satte sejl, og vi må ydmygt sige at det gik langt over forventning. Ombord havde vi fuldt program med interessante talere fra hele landet satte fokus på relevante problemstillinger. Sammen med de dygtige folk i panelet og med de frivillige fra LOA, lykkes det os at skabe handlekraftige debatter og livlige events i hyggelige omgivelser.

Folkemødet 2022 i tal

HS Blue

Handlingstavle og borgerinddragelse

Vi tror på at reel forandring kræver, at borgerne aktivt bliver inkluderet i processen. Derfor har vi udviklet Handlingstavle og borgerpostkortne, så alle kan vise hvordan de vil bidrage til den grønne og sociale omstilling. Se mere i videoen.

Handlingsskibet i medierne

Frivillig skibet LOA danner rammen for Handlingsskibet

LOA er et øvelsesskib, der blandt andet beskæftiger sig med oplæring til søs (Sail-Training) for unge. LOA indgår som en del af partnerskabet ved at danne den overordnede ramme, for at vi sammen kan sætte fokus på, hvordan konkrete handlingsforslag kobles på den bæredygtige omstilling. LOA rundede sit 100 års jubilæum i 2022, tusindvis af sømil er tilbagelagt og mange mennesker har sejlet med, i årene der er gået.

Interesseret i at komme med næste år?

Folkemødet 2023

Kontakt

Benjamin Brinch

benjamin@iloveglobalgoals.dk

 

Lotte Hansen

lotte@heagenda.dk

Folkemødet 2022
Handlingsskibet

Teamet bag

billedeBenjamin

Benjamin Brinch

Benjamin Brinch er ansat som projektleder hos Hansen & Ersbøll Agenda, og varetog i 2022 Handlingsskibets tilstedeværelse på Folkemødet.

 

Benjamin arbejder med udviklingen af forretningsstrategier til både B2B og B2C markeder for vores danske og internationale kunder, samt assisterer med business development og on-boarding for små og mellemstore virksomheder. Han har års erfaring med at planlægge større events samt med at afvikle workshops for C-level beslutningstager, såvel som unge og almene medarbejdere. 

Lotte

Lotte Hansen

I 2018 skabte Lotte foreningen iLoveGlobalGoals, der ønsker at skabe forandring og at gøre FN’s Verdensmål til hverdagsmål. Målet er at få almindelige mennesker, både når de er hjemme og på job, involveret i verdensmålene gennem handling og engagement.

 

Lotte Hansen er en landets tungeste strategiske rådgivere inden for Verdensmålene og bæredygtighed. Som bæredygtighedsekspert fokuserer Lotte Hansen på at skabe kreative, solide og transformative forandringer gennem handlingsorienteret engagement, mobilisering og co-creation mellem organisationer og virksomheder.