Om #iLoveGlobalGoals

Bevægelsen er for alle os, der synes at bæredygtig udvikling er altafgørende for verden – den lige uden for vinduet og den langt væk. Den tager sit afsæt i, at hvis alle vi mennesker, som tror på Verdensmålene, vælger at stå frem og samle os, så vil vi være i stand til at påvirke hinanden og andre, og så begynder handlingerne for alvor. Og handlinger – dem er der brug for. Vi tror på, at unge rykker samfundet – alle uanset job, politisk overbevisning, alder og postnummer. Ved at gøre verdensmålene til hverdagsmål viser vi kærligheden til det nære, til det vi holder af og vil passe på. Hver dag.

Bevægelsen er for alle de mennesker, der kan se, at vi alle hænger sammen, og at vi ikke som individer kan købe fripas. Vi er en del af verden og verdens problemer er også vores problemer, og hvis vi ikke gør noget ved det, så bliver det kun værre. Vi der tror på, at verdensmålene kan skabe positiv forandring, kan ikke være bekendt at trække på skuldrene over, at de andre ikke er med.

Foreningen er stiftet af Lotte Hansen og Charlotte Ersbøll og er i dag en selvstændig forening med egen bestyrelse, regnskab og daglig ledelse. Vi har intet politisk tilhørsforhold, og vi samarbejder med alle, der vil gavne sagen for at gøre Verdensmål til Hverdagsmål og hjælpe med at udbrede dem til alle og enhver.

Vi samarbejder med skoler, organisationer, kommuner, ministerier og virksomheder for at realisere dem, fordi vi tror på, at den eneste vej frem er gennem partnerskaber.

Vi synes, at det giver mening at starte denne bevægelse i Danmark, fordi det er her, vi bor, og hvis man ikke starter med sig selv og sin egen hverdag, så kommer det aldrig videre. Først skal vi sikre at 5,5 millioner danskere har hørt om Verdensmålene, synes de er vigtige, og mange bruger dem i deres hverdag. Lykkes vi stort i Danmark, kan bevægelsen komme vidt omkring.

Vi går til opgaven med ydmyghed og ved at al handling begynder med, at vi som mennesker tager stilling. Vi synes ikke, det er ligegyldigt eller frelst at erklære kærlighed til Verdensmålene– vi mener, at det er vores fælles bedste mulighed for at få sat gang i de nødvendige handlinger.

Bevægelsen er uafhængig, men den er dybt afhængig af, at alle der elsker Verdensmålene vil være med.

Vi er begejstrede over, at verden er lykkedes med at enes om 17 mål. Nu er det tid til, at vi tager dem med hjem til dér hvor vores hverdag er.

Vi håber, at alle vil hjælpe med at udbrede budskabet og bruge #iLoveGlobalGoals

Talsperson og projektleder Sara Rønning-Bæk


Sara fungerer som talsperson og daglig projektleder for iLoveGlobalGoals. Det er hende, som står i spidsen for at udvikle og afholde events og lave Verdensmålsworkshops med unge i hele landet. Sara var i 2018 ungdomsdelegat til FN og har tidligere arbejdet med kommunikation, politik og kampagne. Fra sin tid i ungdomspolitik har hun 10 års erfaring med mobilisering, engagement og aktivering af, for og med unge. Hun opbygget et unikt netværk både i Danmark og i udlandet via sine tillidsposter først i et ungdomsparti dernæst som kampagneleder under diverse kommunal-, Europa- og Folketingsvalg, bl.a. for tidligere minister Søren Pind. Sara er uddannet fra CBS i sprog og kommunikation fra 2016 og har tidligere været ansat i reklamebranchen med hovedansvar for projektledelse af marketing for en af Europas største bilproducenter. Men med et brændende ønske om at arbejde formålsdrevet har hun sidenhen været ansat i Danmarks første socialøkonomiske kommunikationsbureau med kunder som LGBT Danmark og Den Sociale Kapitalfond. Ved siden af hendes arbejde i iLoveGlobalGoals er Sara seniorrådgiver i Hansen & Ersbøll Agenda, hvor hun hjælper alle slags kunder med at sætte fokus på samfundsbidrag og bæredygtighed.

#iLoveGlobalGoals bestyrelse

charlotte-ersbøll

Charlotte Ersbøll (forkvinde)

Charlotte er partner i Hansen & Ersbøll Agenda. Her fungerer hun som strategisk rådgiver for ledende virksomheder, organisationer og foreninger der gerne vil sætte samfundsagendaer, udvikle strategiske partnerskaber og aktivistiske brands, hvor de kan levere den største impact – lokalt og globalt. I dag er Charlotte blandt andet strategisk rådgiver for FNs Global Compact, verdens største netværk af bæredygtige virksomheder.

Peter Biering

Peter er partner hos Kammeradvokaten. Han beskæftiger sig særligt med EU og internationale forhold, herunder internationale forhandlinger. Siden 1994 har han ført et stort antal sager herom ved EU-Domstolen og Retten i Luxembourg samt for danske domstole og rådgiver i den forbindelse også om retssagsstrategi. Han har stor erfaring med statsstøtte, især i den finansielle sektor og vedrørende infrastruktur og sundhed. Han rådgiver både myndigheder og virksomheder herom.
lotte-hansen

Lotte Hansen

Lotte partner i Hansen & Ersbøll Agenda. Hun er cand.scient.pol. og journalist, og uden tvivl en af Danmarks mest erfarne public affairs rådgivere. Lotte er ekspert i udvikling af kreative og strategiske koncepter inden for Verdensmålene. Tidligere har hun arbejdet som pressechef, erhvervsredaktør på Politiken og politisk kommentator på bade TV og i skrevne medier. Lotte har desuden arbejdet som Public Affairs Director for ledende PR-bureauer.

Sana M. Doost

Sana er statskundskabsstuderende ved Aarhus Universitet og tidligere formand for Danske Studerendes Fællesråd. Derudover har Sana bred frivillig erfaring som både Næstformand for Studenterrådet ved Aarhus Universitet, medlem af strategisk gruppe for Ungdomsøen og medlem af bestyrelsen hos Oxfam IBIS. Sana har derfor stor erfaring med mobilisering og engagering af unge, som der også arbejdes aktivt med i iLoveGlobalGoals.

Lisbeth Trinskjær

Lisbeth er formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark. Derudover er hun forstander på Ubberup højskole og formand for fonden hos Ungdomsøen. Samtidig underviser hun i faget “Rød Tråd” eleverne på Ubberup Højskole i personlig udvikling, motivation og målsætninger. Hun har også tidligere været bestyrelsesmedlem hos Spejderne, landsformand for KFUKs Sociale Arbejde og landsformand for De grønnne pigespejdere.

Inge Prip

Inge er Direktør for Campus Bornholm, der huser alle Bornholms uddannelsestilbud fra ung til voksen. I bestyrelsen bidrager Inge med solid ledelseserfaring og indsigt i de muligheder, der er mellem iLoveGlobalGoals initiativer og uddannelsessektorens tilbud og organisering. Desuden er Inge cand.mag. og har tidligere været direktør for Børne- og UngdomsPædagogernes Landsforbund (BUPL), Erhvervsskolen Nordsjælland og CVU Øresund.

Foreningen ’iLoveGlobalGoals’ – CVR-nr. 39609479

registreret 31.5. 2018

Herunder fra vedtægterne:

  • 1. Stk. 1.

Foreningens navn er  iLoveGlobalGoals

Fra Verdensmål til Hverdagsmål

 

Foreningens  formål er:

  • 2.Stk. 1.

Foreningens formål er at gøre verdensmålene til hverdagsmål gennem fremme af kendskabet til og involveringen i verdensmålene med særligt fokus på unge gennem iLoveGlobalGoals digitale platform og fysiske og digitale aktiviteter.

Foreningen er støttet af Tuborgfondet og drives til dagligt af projektleder og talsperson Sara Rønning-Bæk.

Derudover indhentes hjælp fra virksomheden Hansen & Ersbøll, som hovedsageligt lægger frivillige timer i projektet,  men i spidsbelastede perioder indkøbes som hjælp. Derudover indkøbes eksterne ydelser og materialer til digital og fysisk etablering og udbredelse hos Design Heroes og KLS Pureprint.

Foreningen laver hver år eget regnskab (herunder timeregnskab) ved bogholder Nicklas Zimmerman og revideres af revisionsfirmaet Baagøs Skou, som ligeledes har bistået med oprettelsen af foreningen.

Foreningen har tilknyttet en stribe ambassadører. Disse mennesker deltager i forskellige grad fysisk eller digitalt i at fremme foreningens formål.

 

Ønsker du at være ambassadør så henvend dig til Sara@iloveglobalgoals.org