Om #iLoveGlobalGoals

Bevægelsen er for alle os, der synes at bæredygtig udvikling er altafgørende for verden – den lige uden for vinduet og den langt væk. Den tager sit afsæt i, at hvis alle vi mennesker, som tror på Verdensmålene, vælger at stå frem og samle os, så vil vi være i stand til at påvirke hinanden og andre, og så begynder handlingerne for alvor. Og handlinger – dem er der brug for. Vi tror på, at unge rykker samfundet – alle uanset job, politisk overbevisning, alder og postnummer. Ved at gøre verdensmålene til hverdagsmål viser vi kærligheden til det nære, til det vi holder af og vil passe på. Hver dag.

Bevægelsen er for alle de mennesker, der kan se, at vi alle hænger sammen, og at vi ikke som individer kan købe fripas. Vi er en del af verden og verdens problemer er også vores problemer, og hvis vi ikke gør noget ved det, så bliver det kun værre. Vi der tror på, at verdensmålene kan skabe positiv forandring, kan ikke være bekendt at trække på skuldrene over, at de andre ikke er med.

Foreningen er stiftet af Lotte Hansen og Charlotte Ersbøll og er i dag en selvstændig forening med egen bestyrelse, regnskab og daglig ledelse. Vi har intet politisk tilhørsforhold, og vi samarbejder med alle, der vil gavne sagen for at gøre Verdensmål til Hverdagsmål og hjælpe med at udbrede dem til alle og enhver.

Vi samarbejder med skoler, organisationer, kommuner, ministerier og virksomheder for at realisere dem, fordi vi tror på, at den eneste vej frem er gennem partnerskaber.

Vi synes, at det giver mening at starte denne bevægelse i Danmark, fordi det er her, vi bor, og hvis man ikke starter med sig selv og sin egen hverdag, så kommer det aldrig videre. Først skal vi sikre at 5,5 millioner danskere har hørt om Verdensmålene, synes de er vigtige, og mange bruger dem i deres hverdag. Lykkes vi stort i Danmark, kan bevægelsen komme vidt omkring.

Vi går til opgaven med ydmyghed og ved at al handling begynder med, at vi som mennesker tager stilling. Vi synes ikke, det er ligegyldigt eller frelst at erklære kærlighed til Verdensmålene– vi mener, at det er vores fælles bedste mulighed for at få sat gang i de nødvendige handlinger.

Bevægelsen er uafhængig, men den er dybt afhængig af, at alle der elsker Verdensmålene vil være med.

Vi er begejstrede over, at verden er lykkedes med at enes om 17 mål. Nu er det tid til, at vi tager dem med hjem til dér hvor vores hverdag er.

Vi håber, at alle vil hjælpe med at udbrede budskabet og bruge #iLoveGlobalGoals

Foreningen ’iLoveGlobalGoals’ – CVR-nr. 39609479

registreret 31.5. 2018

Herunder fra vedtægterne:

  • 1. Stk. 1.

Foreningens navn er  iLoveGlobalGoals

Fra Verdensmål til Hverdagsmål

 

 

Foreningens  formål er:

  • 2.Stk. 1.

Foreningens formål er at gøre verdensmålene til hverdagsmål gennem fremme af kendskabet til og involveringen i verdensmålene med særligt fokus på unge gennem iLoveGlobalGoals digitale platform og fysiske og digitale aktiviteter.

Foreningens bestyrelse består af:
Charlotte Ersbøll (formand)

Lisbeth Trinskjær, Formand Folkehøjskolernes Forening i DK, Spejderne/Ungdomsøen og leder Ubberup Højskole

Inge Prip, Direktør Campus Bornholm tidl. direktør for Erhvervsskolen Nordsjælland

Peter Biering , partner og advokat fra Kammeradvokaten

Sana Mahin Doost, tidl. forkvinde hos Danske Studerendes Fællesråd

Lotte Hansen, Direktør i Hansen & Ersbøll Agenda

Foreningen er støttet af Tuborgfondet og drives til dagligt af projektleder og talsperson Sara Rønning-Bæk.

Derudover indhentes hjælp fra virksomheden Hansen & Ersbøll, som hovedsageligt lægger frivillige timer i projektet,  men i spidsbelastede perioder indkøbes som hjælp. Derudover indkøbes eksterne ydelser og materialer til digital og fysisk etablering og udbredelse hos Design Heroes og KLS Pureprint.

Foreningen laver hver år eget regnskab (herunder timeregnskab) ved bogholder Nicklas Zimmerman og revideres af revisionsfirmaet Baagøs Skou, som ligeledes har bistået med oprettelsen af foreningen.

Foreningen har tilknyttet en stribe ambassadører. Disse mennesker deltager i forskellige grad fysisk eller digitalt i at fremme foreningens formål.

 

Ønsker du at være ambassadør så henvend dig til Sara@iloveglobalgoals.org