Fremtidens bæredygtige arbejdsplads ifølge en gruppe erhvervsskoleelever

Fremtidens bæredygtige arbejdsplads ifølge en gruppe erhvervsskoleelever Fremtidens bæredygtige arbejdsplads ifølge en gruppe erhvervsskoleelever

Verdensmål:

  • All Goals

Sammen med vores partner Danske Gymnasier- og Erhvervsskoler mødte vi fire skarpe elever fra henholdsvis Next Copenhagen, Roskilde Tekniske Skole og Tietgen til en snak om iWorkGlobalGoals spørgeskemaet.

De fire elever, Josefine, Oliver, Remy og Emil, havde mange gode forslag til, hvad virksomhederne kan gøre på bæredygtighedsfronten, og hvilke bæredygtighedstiltag de ønsker sig på deres kommende arbejdspladser. Du kan se videoen nedenfor med de fire elever, og læse mere om, hvad de sagde her.

Josefine Tietgen

For Josefine, som går på Tietgen i Odense, er det især vigtigt, at hendes kommende arbejdsplads tænker på reuse, reduce og recycle, bruger grøn energi og ikke skader naturen og resten af verden ved at bruge for mange kemikalier.

“Der skal fokus på affaldssortering, og der skal genbruges flere dele af bilen i stedet for at skrotte den med det samme”.

 

Fortæller Oliver fra Roskilde Tekniske Skole.

Oliver Roskilde Tekniske Skole spørgeskema
Emil og Remy Next Copenhagen IWorkGlobalGoals

 

Derudover vægtede alle eleverne højt, at der er plads til alle på arbejdspladsen.

 

For Remy og Emil fra Next Copenhagen, så handler det mest af alt, om man kan levere et godt stykke arbejde, og så er de ligeglade med, hvilken etnicitet eller handicap en person måtte have.

Eleverne er også enige om, at de ser mange af disse bæredygtighedstiltag som krav til deres fremtidige arbejdspladser. Og hvis der ikke er styr på tingene? Ja så er de ikke bange for at takke nej til jobbet.

Emil, Josefine, Remy og Oliver opfordrer andre unge til at svare på iWorkGlobalGoals spørgeskemaet, så de kan sætte dette tema på dagsorden, og de unges stemmer i debatten om fremtidens bæredygtige arbejdsmarked kan blive hørt.

Vil du gerne være med til at bestemme, hvordan den bæredygtige arbejdsplads skal se ud? 

 

Tag spørgeskemaet og giv din mening til kende! Del også gerne spørgeskemaet med dine venner, så vi kan få en masse gode svar, som kan gøre en forskel!